A New Day in Delhi

Jama-moskeen er imponerende

Første dag i India, lite søvn og mye folk. Varmt her nede. Har vært passasjer på buss og sykkeldrosje. Forferdelig trafikk. Mye godt krydret mat.










Vi besøkte den flotte Jama Masjid-moskeen som er en av de største og fineste i India. Grunnsteinen ble lagt i 1650, og det tok mer enn 5.000 arbeidere seks år å avslutte det enorme byggverket.

Dette er en friluftsmoske, plassen med plass til 25.000 mennesker er moskeen. Det store huset er 15 meter dypt og inneholder ett rom og en svalgang.



Vi måtte gå barbeint og kvinnene måtte tildekke seg på forskriftsmessig måte. Tove har anlegg for å bli ei god haremkone.

For å komme til moskeen kjørte vi buss til en park og tok sykkelrikshaw gjennom det spennende basarkvarteret i nærheten. 

Mellom basarens mange boder som kunne tilby alle mulige slags fremmede frukter og duftende kryddere, lå små, ydmyke butikker hvor skreddere barberere og håndverkere alltid er travelt opptatt.


Det er mange dyr i Delhi, apekatter, hunder, geiter og sjølvsagt hellige kyr. Duene blir matet i store områder. Sikkert hellig de også.
Ei rolig stund i trafikken


Skolejenter gikk i lag
Ofte raskere enn en bil


1 kommentar: